Inaktivera eller ta bort en kanal

Pausa en kanal utan att förlora något, eller ta bort den permanent, och vad som finns kvar av dina produkter i båda fallen.

En kanal som du inte längre behöver kan inaktiveras eller tas bort. Att inaktivera går att ångra, att ta bort gör det inte.

Inaktivera en kanal

En inaktiverad kanal behåller hela sin konfiguration men publicerar inte längre något.

  1. Öppna kanalen och sedan General.
  2. I Danger zone, klicka på Disable channel och bekräfta sedan.

Kanalen visar då brickan Disabled i listan. För att ta den i bruk igen, klicka på Re-enable.

Ta bort en kanal

  1. Öppna kanalen och sedan General.
  2. I Danger zone, klicka på Delete channel.
  3. I fönstret Confirm deletion, klicka på Delete permanently.

Du kan också be Marcus om det. Han visar då kortet Approval required, som listar vad som kommer att tas bort: inget försvinner förrän du klickar på Approve.

Vad som tas bort och vad som finns kvar

Följande tas bort permanent:

  • kanalens kategorier;
  • dess egenskaper och dess taxonomi;
  • dess mall och dess fält;
  • dess regler och dess exportinställningar.

Följande finns kvar orört:

  • dina produkter och deras masterdata;
  • anslutningen till din butik, som hanteras i Connectors.

Bra att veta

  • Borttagningen är oåterkallelig: ingen papperskorg, ingen ångra-funktion. Om du tror att du kommer att vilja använda kanalen igen, inaktivera den hellre.
  • Att inaktivera eller ta bort en kanal är förbehållet rollerna Owner och Admin.
  • För att stoppa synkroniseringen med själva butiken, gå via Connectors, inte via kanalen.

Hittar du inte svaret?

Kontakta oss